JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

18 års fängelse i Brommamordet

[2018-06-27] Solna tingsrätt

En man sköts i november 2017 till döds med ett automatvapen efter en kort biljakt på Bällstavägen i Bromma. Tingsrätten har idag meddelat dom i målet.

Tingsrätten dömer en 24-årig man för mordet. Tingsrätten dömer mannen även för brottet framkallande av fara för annan och för försök till grov stöld. Han döms till 18 års fängelse.

Rådmannen Örjan Härneskog säger att det finns försvårande omständigheter som påverkar straffets längd. De är framför allt att mannen utförde mordet med ett livsfarligt vapen, att skjutningen utfördes dagtid, på öppen gata i tätbebyggt område där förbipasserande riskerade att skadas och att gärningen hade planerats och utfördes av flera gärningsmän i ett gängrelaterad kriminellt sammanhang.

Tingsrätten dömer även en 23-årig man för medhjälp till mordet. Han medverkade till mordet genom att han spanade på offret och hjälpte till med att skaffa fram en bil som användes i anslutning till mordet. Han döms till 10 års fängelse.

En 31-årig man som polis och åklagare pekat ut som ledare för ett kriminellt nätverk med bas i Östberga frikänns. Även fyra andra personer som var åtalade för medverkan till mordet frikänns.

Tingsrätten dömer en av männen som frikänns från medverkan i mordet för försök till grov stöld från en värdetransportbil i Enköping i oktober 2017 och en man för medhjälp till det försöket.

 

Senast ändrad: 2018-06-27

För mer information kontakta:

Örjan Härneskog
Rådman
08-561 659 41

Målnummer:

B 8960-17

Beställning av dom:

Dombeställning: 18 års fängelse i Brommamordet
08-561 658 10