JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beställning av allmän handling

För att vi ska kunna hjälpa dig är det bra om du anger så mycket information som möjligt om handlingen du söker.  Normalt skickar vi handlingen till dig inom någon dag. Kostnaden för kopior regleras i avgiftsförordningen (1992:191), läs mer i informationsrutan till höger.

Vissa fält är tvingande, och det visar sig genom att du inte kan skicka iväg din beställning förrän rödmarkerade fält är ifyllda. Om du är privatperson, så kan du skriva texten "inget" i fältet för företag.  

Önskar du vara anonym, så måste du skriva "anonym" i de tvingande fälten. Observera att du inte kan vara anonym om din beställning generar en kostnad som ska faktureras. Det går dock bra att vara anonym om du hämtar handlingarna på tingsrätten, eftersom du kan betala på plats.

Ange önskade handlingar. Observera att vi i dagsläget inte har möjlighet att skicka domsbilagor eller intyg med e-post.
Ange önskade handlingar. Observera att vi i dagsläget inte har möjlighet att skicka domsbilagor eller intyg med e-post. 
 
 
 
Skicka handlingen med:
 
 
 


Senast ändrad: 2012-10-26

Information om avgift

 

Kopior av handlingar kan levereras på olika sätt. Vanligtvis är e-postleverans det billigaste alternativet, men kostnaden är beroende på arbetstid och antal kopior.

Normalt faktureras avgiften, men ibland skickas handlingarna mot postförskott. Man måste ange namn och adress om handlingar ska skickas och faktureras. Vill man vara anonym, kan man begära att handlingarna ska avhämtas på tingsrätten. Man betalar då kontant på plats.

För parter i ett mål är det avgiftsfritt att få ut ett exemplar av de flesta handlingar.

Mer information om avgifter.